منتظران قائم (عج)

دپارتمان تحلیل سیاسی

دپارتمان تحلیل سیاسی

مقام معظم رهبری ( دامت برکاته ) : «اگر همه‌ی تعاریفی که در خصوص بصیرت آورده شده را در یک جمله خلاصه کنیم میتوان گفت: بصیرت یعنی وجود چشمان تیزبینی در انسان که بتواند پشت صحنه‌ی مسائل پیچیده­ی سیاسی را به ­خوبی تشخیص دهد. این مهم در طول دوران تاریخ معاصر ایران و حوادث بعد از انقلاب، خط کش جدا شدن افراد هوشیار از غافل بوده است»

طبقه بندی موضوعی
نویسندگان

۷ مطلب در آذر ۱۴۰۰ ثبت شده است

 سیاست ایرانی - ارزش و اعتبار هر فردی به راهی است که انتخاب می‌کند. مسیر انتخاب شده‌ی انسان در زندگی، اگر مسیری ممدوح و پسندیده باشد، خود آن شخص هم ممدوح و پسندیده خواهد شد و البته عکس این مطلب هم صادق است. بر همین اساس، افراد مختلف از نگاه ما هم باید دارای رتبه‌بندی باشند و همه را نمی‌توان یکسان دید.

 این حقیقت بدیهی، در قرآن‌کریم هم مورد اشاره قرار گرفته است؛ آن‌جا که می‌فرماید: «پس آیا کسى که مؤمن است مانند کسى است که نافرمان است؟ [این دو] برابر نیستند.»[۱]

 «ما نمی‌توانیم از لحاظ ارزشی، یکسان بدانیم آن جوانی را که جوانی‌اش را، توانش را، نیرویش را، انگیزه‌اش را صرف اهداف عالیه‌ی کشور می‌کند، با آن جوانی که دنبال شهوت‌رانی و اشرافی‌گری و مانند اینها است. بله، از لحاظ حقوق اجتماعی، همه‌شان یکسانند امّا از لحاظ ارزشی به‌هیچ‌وجه یکسان نیستند.»[۲]

 ارزش‌نهادن به جوانان انقلابی و متدین، در واقع ارزش‌نهادن به اصل اسلام و انقلاب است؛ و علاوه بر آن، سبب روی‌آوردن سایر جوانان به مسیر صحیح هم می‌شود. متاسفانه برخی از مسئولان، نه تنها جرأت عمل به این آموزه‌ی قرآنی را ندارند بلکه حتی در جهت تضعیف جوانان انقلابی هم عمل می‌کنند و با انگ‌هایی مثل «افراطی‌گری» درصدد به حاشیه راندن آنها هستند.[۳] به این قشر از مسئولان، توصیه می‌کنیم که به کلام صریح رهبر انقلاب، توجه کنند: «بنده به جوانِ انقلابیِ متدیّن ارادت دارم…آن جوانی که کار می‌کند، تلاش می‌کند، وقت خودش را، نیروی خودش را، گاهی اوقات پول ناچیز خودش را -که این را هم سراغ داریم- صرف هدف‌ها می‌کند، صرف مجاهدت می‌کند، خب معلوم است…بنده از آنها همیشه حمایت کرده‌ام، بعد از این هم حمایت خواهم کرد.»[۴]

پی‌نوشت:

[۱] «أَ فَمَنْ‌ کَانَ‌ مُؤْمِناً کَمَنْ‌ کَانَ‌ فَاسِقاً لاَ یَسْتَوُونَ‌.» (سجده/۱۸)

[۲] امام خامنه‌ای، ۲۵ خرداد ۱۳۹۵

[۳] چنین رویکردی از سوی بعضی‌ها در سال‌های اخیر، سبب موضع‌گیری‌های متعدد از سوی رهبر انقلاب شده است که به یک مورد آن اشاره می‌شود: «مسئولین کشور، جوان‌های انقلابی را گرامی بدارند؛ این‌همه جوان‌های حزب‌اللّهی و انقلابی را برخی از گویندگان و نویسندگان نکوبند به اسم افراطی و امثال اینها. جوان انقلابی را باید گرامی داشت، باید به روحیّه‌ی انقلابی‌گری تشویق کرد؛ این روحیّه است که کشور را حفظ می‌کند.» (۱۸ شهریور ۱۳۹۴)

[۴] امام خامنه‌ای، ۲۵ خرداد ۱۳۹۵

رضا رستمی

  برای ورود و عضویت در کانال تلگرام مرکز، روی لوگوی مقابل کلیک کنید . کانال تلگرامی سیاست ایرانی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ آذر ۰۰ ، ۰۹:۰۳
محمد طاها قائم پناه

اجتماع بزرگ جوانان انقلابی در کانال تلگرامی " سیاست ایرانی "

 برای ورود و عضویت در کانال ، کلیک کنید .

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ آذر ۰۰ ، ۱۱:۴۷
محمد طاها قائم پناه

سیاست ایرانی - دانشجویی در دین حرمت دارد که با تقوا باشد: «إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُم‏ [حجرات/13] گرامى‌‏ترین شما نزد خداوند باتقواترین شماست‏.» دانشِ بدون دین را رها سازد و تا نفَس دارد دانشجو بماند. راه علم را انتهایی نیست!

دو آفت هویّت دانشجویی
 روز دانشجو، بهترین فرصت برای بازخوانی بایدهای شخصیّت دانشجویی است. کاری که هر کس از زاویه و با نگاه مخصوص به خود به آن می‌اندیشد. حال می‌خواهیم به آن‌چه که مانعی در مسیر دانشجو بودن است البتّه با آیینه قرآن و احادیث اهل بیت (علیهم السلام) بپردازیم.
ارزش دانشجو
در منطق دین اسلام ملاک کلّی و اساسی برتری و ارزشمندی هر فردی، کنترل خود از ارتکاب گناه معرّفی شده است. قرآن کریم در این‌باره می‌فرماید: «إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُم‏ [حجرات/۱۳] گرامى‌‏ترین شما نزد خداوند باتقواترین شماست‏.» امّا در هر حرفه‌ای، اصولی خاص نیز وجود دارد که هویّت خاص آن شغل را تشکیل می‌دهد. دانشجویی نیز به عنوان کاری مهمّ و اثربخش، از این قبیل است. ارزش کار دانشجویی در قرآن و احادیث مورد عنایت خاص بوده است. قرآن کریم می‌فرماید: «هَلْ یَسْتَوِی الَّذینَ یَعْلَمُونَ وَ الَّذینَ لا یَعْلَمُون‏ [زمر/۹] آیا کسانى که مى‏‌دانند با کسانى که نمى‌‏دانند یکسانند؟» حال، از نگاه قرآن و روایات، به تعدادی از آفت‌هایی که ممکن است در مسیر دانشجوی ایده‌آل به وجود بیاید می‌پردازیم.
دانش+دین
یکی از مباحثی که همیشه مورد بحث بوده است نحوه تعامل علم و دانش با دین است. باید بدانیم که در این زمینه همه ی علوم مورد تجلیل و ترغیب دین هستند، مگر علومی که صرفاً در معصیت خداوند استفاده می‌شوند. از آنجا که برنامه سعادت دنیا و آخرت انسان در دین اسلام طرّاحی شده است؛ یکی از موانع مسیر دانشجویی عدم توافق و همراهی دانش با دین است. علم و دین باید با یکدیگر همراه باشند در غیر این صورت باعث ضربه و افول خواهند شد. دین اسلام دانشجویی را بر همه مسلمانان لازم دانسته است. امام صادق (علیه السلام) به نقل از پیامبر گرامی اسلام (صلوات الله علیه و آله) می‌فرمایند: «طَلَبُ الْعِلْمِ فَرِیضَهٌ عَلَى کُلِّ مُسْلِمٍ أَلَا وَ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ بُغَاهَ الْعِلْم‏ [۱] طلب علم بر هر مسلمانى واجب است. همانا خدا دانشجویان را دوست دارد.» پس اصل علم و دین از امور مطلوب خداوند متعال است و در جایی که با یکدیگر تداخل و تقابل دارند باید نظر خدا را بر علم ترجیح داد؛ و این دقیقاً مسیر علم است. زیرا تمام علم نزد خداست و تنها عالم مستقل و بی‌انتها اوست. همچنان‌که می‌فرماید: «إِنَّ اللَّهَ عالِمُ غَیْبِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ إِنَّهُ عَلیمٌ بِذاتِ الصُّدُور [فاطر/۳۸] خداوند از غیب آسمان‌ها و زمین آگاه است، و آنچه را در درون دل‌هاست مى‏‌داند!»
دانشجو بمان!
یکی از آفت‌ها و آسیب‌های دانشجویی، ایجاد پیوند مقطعی با علم و دانش است. بعضی از افراد بعد از پایان تحصیلات رشته علمی مورد نظر و اخذ مدرک و اشتغال مورد نیاز خود، به طور کلّی از میدان علم فاصله گرفته و مطالعات برنامه ریزی شده را به فراموشی می‌سپارند. این مطلب در دین اسلام، مطلوب نیست؛ همچنان‌که از پیامبر اکرم (صلوات الله علیه و آله) این‌گونه نقل شده است: «اُطْلُبُوا الْعِلْمَ مِنَ الْمَهْدِ إِلَى اللَّحْدِ [۲] ز گهواره تا گور، دانش بجویید.»
دانشجویی، مدال افتخاری است که باید آن را قدر دانست. دانشجو بودن، خودش خوش‌بختی است و نیز باعث خوش‌بختی صاحب آن می‌شود. پیامبر (صلی الله علیه و آله) می‌فرمایند: «طالِبُ العِلمِ لایَموتُ أو یُمَتَّعَ جِدَّهُ بِقَدرِ کَدِّهِ [۳] جوینده دانش نمى‌میرد تا آن گاه، که به اندازه زحمتش، از خوش‌بختى بهره برد.» هر چه در راه کسب و فراگیری علم تلاش کنیم ارزش دارد و نباید به زمانی خاص، محدود باشد.

نتیجه این‌که؛ از نگاه دین اسلام، صرف دانشجو نامیده شدن ارزشی ندارد؛ بلکه باید ضمن برخورداری از ملاک کلّی ارزش دینی که همان تقواست، دانش خود را با دین و معنویّت همراه کنیم و برای جستجوی دانش، حدّ و مرزی نشناسیم. “علم همراه با دین اسلام” را همچون مایه حیات هویّت دانشجویی خود بدانیم. کسی که دانشجو می‌شود؛ باید دانشجو بماند. دانشجویی متدیّن و تلاشگر!

پی‌نوشت
[۱]. کلینى، محمد بن یعقوب‏؛ الکافی( ط- الإسلامیه)، محقق/مصحح: غفارى على اکبر و آخوندى، محمد؛ ناشر: دار الکتب الإسلامیه، تهران، سال چاپ: ۱۴۰۷ ق‏، ج‏۱، ص:۳۱.
[۲]. قمى، على بن ابراهیم‏؛ تفسیر القمی‏، محقق / مصحح: موسوى جزائرى، طیّب؛ ناشر: دار الکتاب‏، قم، سال چاپ: ۱۴۰۴ ق‏، ج۲، ص۴۰۱.
[۳]. مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى‏؛ بحار الأنوار( ط- بیروت)، ناشر: دار إحیاء التراث العربی‏، مکان چاپ: بیروت‏، سال چاپ: ۱۴۰۳ ق‏، ج۷۴، ص۱۶۵.

  رفیعی

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ آذر ۰۰ ، ۱۱:۴۰
محمد طاها قائم پناه

سیاست ایرانی دانشجو بایسته است چنین باشد: آگاه و آگاهی دهنده، بیدار و بیدار کننده، روشن و روشنی بخش، دانشجو باید بداند اطرافش چه می گذرد.

  دانشجو باید حوادث را عمیقا درک کند و تحلیل صحیحی از پیرامون خود داشته باشد و با درک حقیقت، شجاعانه آنرا ابراز کند و عامه جامعه را نیز متوجه و متنبه کند.  صد البته فرق است میان جنجال و روشنگری، فرق است میان “قیام ناشی از حقیقت خواهی و تزریق آن به افکار جامعه” و “برهم زدن نظم و آرامش فکری مردم جامعه”. دانشجویانی که به احدی از آحاد رجال سیاسی و غیرسیاسی نزدیک و دور، اجازه ابزار قراردادن خود را نمی دهند و در حقیقت نقشه ابزاری شدن مردم جامعه و اطرافیان خود را نیز شناسایی و مختل می کنند.

  دانشجو اساسا متوجه است و عامل . می فهمد چه اتفاقی دارد می افتد و می داند چگونه باید عمل کرد. دانشجویانی بودند که با هر مشقتی که بود، پای درسهای اعتقادی و انقلابی اندیشمندان زمان خود نشستند و تفکر خود را برای ایجاد یک انقلاب عظیم در دورانی که کمتر کسی پیش بینی اش را می کرد، شکل دادند و بستر لازم را آماده کردند. دانشجویانی بودند که دانستند تکلیفشان در برخورد با جاسوسخانه ای آلوده و متعفن چیست و آن هدف را شجاعانه به ثمر رساندند و در ادامه بر روی این هدف درست خود استوار باقی ماندند و منافع نتوانست آنان را از آرمانهای اولیه اشان منصرف و منحرف کند.  دانشجویانی بودند که گاه تکلیف، کلاس درس خود را به مرزهای جغرافیایی این میهن عزیز منتقل کردند و آینده درخشان دنیایی شان آنها را از وظیفه ارشدشان بازنداشت و مزد این وظیفه شناسی آگاهانه و بیداری خود را با حیات ابدی و شهادت گرفتند.

دانشجویانی بودند که وقتی طمع گرگهای آب از دهان آویزان عرصه جنگ نرم را دیدند، غریبانه و مظلومانه خود را در برابر آماج ناعادلانه ترین زخم زبانها قرار دادند تا در فاصله ای که جامعه متوجه این شبیخون می شود، تا بیداری عمومی و هوشیاری کامل حاصل می شود، آبروی نظام را حراست کنند و نگذارند آسیبی به مملکت امام زمانی برسد.

دانشجویانی هم بودند که بعد از غنی سازی اعتقاد و ایمانشان، وقتی دانستند وظیف اشان حالا شده غنی سازی موادی که عزت آفرینی و استقلال را برای این مرزو بوم در پی دارد، با هر مشقتی که بود فراهم کردند این ارمغان و ره آورد عزت آفرین را ولو به قیمت یتیم شدن فرزندان کوچکشان که نیاز واضح دارند به پدر بالا سر بودنشان!

دانشجویانی هم برخاستند و رفتند در دورافتاده ترین نقاط و کم بهره ترین منطق از امکانات شهری و با روحیه ای جهادی، شروع کردند به آبادانی مناطقی که محدوده زندگی خودشان نبود، چون فهمیده  بودند کشور و نظام به این آبرو نیاز دارد، درک کرده بودند با این کارشان چه دلهای بزرگی را متوجه انقلاب ارزشمندی می کنند که الگوهای انقلابی ماقبل آنها رقم می زنند، دانسته بودند که این حرکت ایثارگرانه اشان و این نمایش از خود گذشتگی شان، تاریکی شبهاتی را علیه حقیقت خدشه ناپذیر “مردم دوست بودن و متعلق به مردم بودن انقلاب و حکومت انقلابی” تنویر خواهد کرد و فریبکاران فرصت طلب را خاموش.

دانشجویی در این تراز، ابزار نمی شود! می شود “امید”، و این یکی از بزرگترین جوایزیست که می توان به پاس چنین همت و جهدی به یک جوانمرد به نام “دانشجوی آگاه” داد.

هادی خادم

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ آذر ۰۰ ، ۱۱:۰۷
محمد طاها قائم پناه

سیاست ایرانی – این روزها روابط میان کشورهای مسلمان در دنیا، مخصوصا در سطح خاورمیانه، همانند سالهای گذشته، حال و روز خوشی را سپری نمی کند. سالهایی پر از تنش، بحرانهای داخلی و مداخلات کشورهای دیگر در امور منطقه.

 نابخردی برخی از کشورهای به ظاهر اسلامی در اقدامات جاری نه تنها آبی بر آتش ِ تنش ها نشد بلکه به سوختی پر انرژی برای برافروختن آتش فتنه و نفاق تبدیل شده است.
 مشکلاتی که این روزها کشورهای اسلامی با آن دست به گریبان هستند و مانع اصلی اتحاد و پیشرفت شان شده است را می توان در رهبری آنها که اغلب ریشه عمیقی در بین ملت هایشان ندارد، جستجو کرد که این خود به عاملی برای عدم تطابق آرمانهای اسلامی ملتهای آزاده با سیاستهای اجرایی و نهایی در بین ملتهای مسلمان تبدیل شده است. به طور مشخص، عربستان سعودی در این جریان سردمداری می کند و از طریق رشد و گسترش تفکر منحطط وهابی و سلفی گری در بین کشورهای اسلامی سعی می کند بر طبل تفرقه پراکنی بنوازد و از این راه، پراکندگی و اختلاف بین کشورهای اسلامی را به اوج خود رسانده و در مقابل، در نقش یک دلال، روابط برخی از آنها با رژیم منحوس اسرائیل را روز به روز گرمتر نماید.
 در چنین آشفته بازاری که نتیجه بی خردی دولت های اسلامی نماست، اگر هرچه سریعتر راه حلی برای آن اندیشیده نشود، آثار جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت. در این میان، جمهوری اسلامی ایران و شیوه قدرتمند مقاومت و پیروزی اش، می تواند بعنوان راهبردی عزتمند برای ملتهای بیدار و آگاه در جهت حرکت در مسیر رشد و تعالی شان مورد استفاده قرار گیرد.
 تنها راه برون رفت از این گسستی کشورهای اسلامی طبق فرمایش مقام معظم رهبری این است که برای پایه ریزی شالوده تمدن نوین اسلامی، دیگر نباید منتظر دولتمردان کشورهای اسلامی بود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ آذر ۰۰ ، ۰۸:۰۴
محمد طاها قائم پناه

در روزهای گذشته دور جدید مذاکرات هسته ای با رویکردی متفاوت به سرپرستی علی باقری معاون وزیر خارجه در وین آغاز شده است. البته از همان ابتدا و هنگام معرفی تیم مذاکره کننده، مشخص شد که سیستم بسیار کارآمدی برای این مرحله از مذاکرات انتخاب شده است.


وقتی تیم اعزامی را بررسی می کنیم، دو نکته بسیار مهم به چشم می خورد؛ اول اینکه نگاه بسیار ویژه ای به جنبه اقتصادی این ماراتن گفتگو محور با نمایندگان کشورهای 1+4 شده است و این یعنی رفع مشکلات اقتصادی که به واسطه تحریم های ظالمانه ایجاد شده برای دولت انقلابی بسیار حائز اهمیت است. دومین مسئله ای که باید به آن اشاره کرد، ترکیب فراجناحی افراد حاضر در این دور از مذاکرات هسته ای ست که نشان می دهد الویت و نگاه خاص تیم دولت محترم به رفع موانع و مشکلات کشور است و در این مسیر هر نیروی متعهد، متخصص و توانمندی باید بیاید پای کار، حالا از هر گروه و جریان در کشور عزیزمان که باشد .
تمام این تلاشها بیانگر این نکته مهم است که  دولت انقلابی در پیگیری و رفع مشکلات ایجاد شده در حوزه هسته ای که متاسفانه در سالهای گذشته به نحو مطلوبی مدیریت نشده، برنامه های جدی و کارآمدی دارد تا بیش از این با فرسایشی شدن مذاکرات، فشار مضاعف بر مردم نجیب ایران زمین وارد نگردد .

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۰ آذر ۰۰ ، ۱۳:۴۵
محمد طاها قائم پناه

سیاست ایرانی :برای پیروزی و موفقیت باید تجربه های تلخ را بعنوان منابع مهم پیش رو در نظر گرفت و پُل های موفقیت را روی آنها بنا کرد .

اینکه بتوانیم موقعیت های تلخ را به واسطه بینش صحیح و اقدام انقلابی برای مردم به نقطه امید تبدیل کنیم ، واقعا افتخار آمیز است . حوزه درمان در این روزها با از خودگذشتگی های مدافعین سلامت توانسته اعتماد مردم را در بالاترین حد ممکن به خود جلب نماید و به روزنه امید تبدیل شود .

به گفته مسئولین وزارت بهداشت ، متوسط کشوری نوبت دوم واکسیناسیون ۱۲ سال به بالا ۶۵ درصد، متوسط کشوری نوبت اول واکسیناسیون افراد ۱۸ سال به بالا ۸۳ درصد، متوسط کشوری نوبت دوم واکسیناسیون ۱۸ سال به بالا ۶۶ درصد، متوسط کشوری واکسیناسیون نوبت اول ۱۲ تا ۱۸ سال ۸۳ درصد و متوسط کشوری واکسیناسیون نوبت دوم افراد ۱۲ تا ۱۸ سال نیز ۵۴ درصد بوده است. این نشان می دهد که عزمی جزم برای سروسامان دادن به وضعیت مقابله با ویروس منحوس کرونا و حفظ سلامت مردم ، در کار است و این حجم از موفقیت ، دقیقا کوتاهی های غیرقابل گذشت مسئولین قبلی را اثبات می کند .

پس با صدای بلند فریاد می زنیم که می شود و می توانیم .

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ آذر ۰۰ ، ۱۱:۱۳
محمد طاها قائم پناه